Bestil inden kl. 12 | Levering 1-2 dage | Fri fragt ved kr. 500

Høresansen

Høresansen har mange funktioner og stor betydning for barnet, ud over opfattelse af lyde og kommunikation er høresansen også vigtig for afstandsbedømmelse og barnets sproglige udvikling. Det er derfor også en god idé, at stimulere barnets høresans gennem leg. Det kan blandt andet ske ved at fortælle eller læse historier for barnet, men det kan også ske ved at synge, spille og lege med barnet. Her på siden finder du masser af legetøj der stimulerer barnets høresans.

Høresansen hos den lille baby

Høresansen udvikles allerede når det lille foster er i den 20. graviditetsuge. Derfor kender barnet allerede forældrenes stemmer når de bliver født, og forældrenes stemmer giver babyen tryghed da babyen kan genkende de lyde, som dem har hørt i fosterstadiet. Hvis du for eksempel har sunget en sang mange gange under graviditeten, vil den lille baby kunne genkende sangen. Når du taler til babyen vil barnet lytte og stoppe med for eksempel at sparke med benene. Høresansen har samtidig en stor betydning for barnets udvikling og forståelsen af sproget.

Legetøj der stimulerer barnets hørelse

Legetøj der appellerer til barnets høresans er meget populært. Vi har masser af kvalitetslegetøj, der giver barnet mulighed for at lege med lyde og sproget. Tag for eksempel et kig på den interaktive væg, hvor barnet selv kan indtale små lydklip og sætte kort eller små tegninger op til at illustrere lydene. Eller hvad med et talende fotoalbum? Her kan der indspilles små historier der passer til billederne i albummet, som barnet kan høre når det bladrer i albummet. Dette er dog blot to af de sjove og spændende legeprodukter vi har her i kategorien, der er masser af andre sjove legeting, som er udviklet af fagfolk og hvor høresansen er i centrum. Har du spørgsmål er vi altid klar til at hjælpe dig.