Bestil inden kl. 12 | Levering 1-2 dage | Fri fragt ved kr. 500

Grovmotorik

Motorik er kort fortalt et andet ord for bevægelse. Når vi taler om motorik og barnets udvikling, kan der skelnes mellem to typer af motorik: finmotorik og grovmotorik. Finmotorik beskriver handlinger, der kun styres af få muskelhandlinger, her handler det med andre ord meget om præcision. Det kan for eksempel være hånd til øje koordinationen. Grovmotorik handler derimod om hvordan hjernen styrer de store muskelgrupper. Det kan for eksempel være fysiske aktiviteter som at hoppe, løbe eller klatre. I denne kategori har vi samlet en række legeredskaber, der har fokus på at udvikle barnets grovmotoriske evner.

Legetøj der udvikler grovmotorikken

Når grovmotorikken skal udvikles, handler det om at aktivere de store muskelgrupper. Legetøjet her i kategorien aktiverer derfor barnet så det bevæger hele kroppen i legen. Grovmotorikken kan blandt andet udvikles ved at lege på læringstæppet. Her kan børnene for eksempel hoppe rundt på alfabetet og lære de forskellige bogstaver eller på tal og lære tabellerne at kende. Læringstæppet har samtidig den funktion, at det understøtter børn, der har en kinæstetisk tilgang til læring, det vil sige, at de foretrækker at bruge kroppen når de skal lære. Vi har læringstæpper i flere forskellige i forskellige prisklasser og designs, fælles for tæpperne er, at de er i høj kvalitet og udviklet med tanke på både læring og leg. Men vi har også masser af andet legetøj, der understøtter barnets udvikling af grovmotorikken, for eksempel sansebolde, der er med til udvikler følelsessansen hos barnet. Eller den originale sansegynge, der udvikler barnets balanceevne og koordination – for blot at nævne nogle få produkter.

Har du spørgsmål, så kontakt os!

Hvis du har spørgsmål til produkterne her på siden eller på webshoppen generelt, så tøv ikke med at kontakte os, vi er klar med ekspertise, råd og vejledning, så du får de helt rette legeredskaber uanset om du handler som privatperson eller skal købe legeredskaber til en institution.