Bestil inden kl. 12 | Levering 1-2 dage | Fri fragt ved kr. 500

Form- & farvegenkendelse

Motorik- og farvelege er både sjove og lærerige aktiviteter for de allermindste. Selvom spædbarnet allerede kan se farverne når det er cirka en måned gammelt, så er det at skelne farverne fra hinanden en evne, som barnet udvikler helt frem til de er 3-4 år. De mindste børn vil ofte blande farverne sammen. Derfor er det en rigtig god idé at bringe form- og farvegenkendelse ind i legen med det lille barn. Der findes heldigvis masser af legetøj, der netop kan hjælpe med det og som barnet samtidig vil elsker at kaste sig over. I denne kategori har vi samlet masser af kvalitetslegetøj, som alt sammen har til formål, at træne barnets evner til at genkende former og farver.

Former og farver for de små

Selvom barnet kan se farver fra en meget tidlig alder, kan man som forælder sagtens opleve at barnet blander rundt på farverne. Dette er dog helt naturligt og det hænger sammen med, at farvegenkendelsen og udviklingen af sproget er en løbende proces for barnet. Du kan dog hjælpe dit barn til at forstå farverne gennem øvelse og leg.

Leg med formerne og farverne

De fleste børn er vilde med de stærke farver, derfor giver det også rigtig god mening, at legetøjet til de mindste har glade og stærke farver. Netop derfor er der ”fuld fart på farverne” på det legetøj, som vi har samlet i denne kategori.

Nogle af de legeredskaber, der stimulerer barnets evner til at genkende både farver og former, er puttekassen. Her kan barnet koble både farver og form, når hullet der passer til figuren skal findes. Det er en både sjov og udfordrende leg for de helt små. En variation af puttekassen er sorteringsbrættet, hvor barnet udfordres når både farver og former skal passe til hinanden. For de lidt større børn, der skal lære tallene, kan et puslespil med farvede tal være med til at hjælpe barnet til en bedre forståelse af tallene og deres form og facon. Men dette er blot nogle af de produkter, som du finder her i kategorien, gå selv på opdagelse og tag endelig kontakt til os hvis du har spørgsmål til produkterne.